Zajmujemy się doradztwem w zakresie produkcji i tworzenia nowych receptur w przemyśle owocowo-warzywnym.
Na życzenie klienta zorganizujemy transport twojego zamówienia.
Naszą specjalnością jest tworzenie receptur wykorzystujących specjalnie dobrane aplikacje z owoców jako substancji słodzących, które to umożliwiają eliminację cukru lub/i syropu glukozowo-fruktozowego w produktach typu: jogurty, lody, sosy owocowo-warzywne i wiele innych.
Udzielamy także doradztwa w zakresie technologii produkcji soków NFC (ze szczególnym uwzględnieniem indywidualnych receptur dla mieszanek soków mono- lub wieloowocowych), koncentratów czy musów/przecierów owocowych.
Pomagamy w kreacji nowych receptur piekarniczych z uwzględnieniem użycia świeżych, obranych owoców np. jabłek, zamiast przetworzonych wsadów owocowych np. jabłka prażonego do jabłecznika.
Poza tym jesteśmy otwarci na wszelkie wyzwania z związane z przetwórstwem czy konfekcjonowaniem produktów owoców.